Volkers flexo bellissima screening

Nederlands repro-huis Volkers gepresenteerd als Bellissima DMS leverancier

Daniel Badea Bellissima

Nederlands repro-huis Volkers gepresenteerd als Bellissima DMS leverancier

21 Februari 2018

CAMBRIDGE, VERENIGD KONINKRIJK – Aniken Graphics, een joint venture tussen Hamillroad Software, een prepress softwarebedrijf in het Verenigd Koninkrijk, en Apex International, een wereldleider op het gebied van raster- en doseerwalsen, heeft vandaag aangekondigd dat Volkers, een full-service flexo drukplaat en sleeve-producent gevestigd in Nederland, is verkozen tot ‘Phase One’ verkooppunt van Bellissima Digitally Modulated Screening (DMS).

Nick Harvey, Managing Director van Aniken Graphics International, vertelt: “Volkers is erg geïnteresseerd in de ontwikkeling van Phase One van Bellissima en wil dit graag testen. We hebben het Volkers-team ontmoet en waren onder de indruk van hun proactieve benadering om hun klanten te ondersteunen tijdens het hele verpakkingsproces.”

“Ze hebben aangetoond dat ze voortdurend op zoek zijn naar manieren om hun klanten te helpen de concurrentie voor te blijven door te investeren in nieuwe technologieën, waarvan Bellissima DMS het nieuwste voorbeeld is.”

Rick Volkers, Managing Director van Volkers: “Als echt familiebedrijf is continuïteit voor ons buitengewoon belangrijk. Nu de wereld sneller verandert dan voorheen, willen we blijven voldoen aan de behoeften van onze klanten, open staan voor nieuwe ontwikkelingen en blijven evolueren, dit zijn de uitdagingen waar we voor staan.”

We ondersteunen onze klanten tijdens het verpakkingsproces door het te controleren en te vereenvoudigen. Wij zorgen voor de coördinatie tussen het ontwerp, de lithografie, de platen en het drukproces. Dit doen we door hoogwaardige ICT-oplossingen te combineren met traditioneel grafisch vakmanschap. Dit resulteert in efficiënter werk, meer controle over het proces, waardoor we de kosten kunnen verlagen en de time-to-market kunnen verkorten. Als onderdeel van onze strategie kijken we naar nieuwe ontwikkelingen zoals Bellissima DMS en innovatieve partners om de beste resultaten voor onze klanten te behalen. “Concludeert Rick.

Volkers is een van een handvol tradeshops die betrokken zijn bij de Phase One-uitrol van Bellissima DMS.

“Om het succes van alle betrokkenen te maximaliseren, omvat de Phase One-verkoop van Bellissima DMS het gebruik van Apex GTT-rasterwalsen en MacDermid- of DuPont-drukplaten.We weten dat deze bewezen technologie-oplossing direct ‘out-of-the-box’ werkt.” concludeert Harvey

Drukkerijen die de technologie willen testen, kunnen dit aanvragen via de speciale website www.bellissimadms.com. Als alternatief kunnen ze contact opnemen met hun lokale Apex-vertegenwoordiger of de tradeshops voor hun specifieke regio’s.

Bellissima DMS
Met behulp van Bellissima worden afdrukken van hoge kwaliteit gelijk aan 140 – 180 l/cm geproduceerd met een ongeëvenaarde beeldreproductie en geen kleurverschuivingen in geval van misregistratie. Met behulp van 4 kleurendruk (fixed palette) levert de screening egale volvlaktinten en moiré-vrije afdrukken op. Rasterverlopen soepel tot niets, mogelijk gemaakt door afgedrukte rasterpunten (in de lichte partijen) zo laag als 1,0% en schaduwpunten tot 99,5%.

Bij 4.000 dpi werkt de de gepatenteerde screening optimaal en omvat deze functies zoals 100% volvlak oppervlakte structuren. Drukpersproblemen zoals ‘bouncing, barring en slurring’ (dit laatste is slip op de rasterpunt) worden allemaal aanzienlijk verminderd en in sommige gevallen geëlimineerd. Bellissima DMS levert ook inktbesparingen op, die kunnen worden aangevuld met op GCR gebaseerde software, de efficiëntie van de persruimte verbeteren en deze maakt gebruik van bestaande drukpersapparatuur.

Het Phase One-verkooptraject van Bellissima DMS omvat tradeshops, reprohuizen, converters en flexografische drukkerijen die momenteel Apex GTT rasterwalsen en -sleeves gebruiken, in combinatie met ofwel de LUX® ITP ™ 60 drukplaten van MacDermid Graphics Solutions of DuPont’s EFX-platen.

Bezoek www.bellissimadms.com  voor meer informatie over de voordelen van Bellissima DMS en indien u geinteresseerd bent kunt u zich hier ook registreren.

Klik hier om dit persbericht in het Engels te lezen

Volkers flexo bellissima screening

Foto boven: Edwin Spijkers, Sales Area Manager, Apex International, en Rene Bouwman, Director of Printers, Volkers bij Altacel Flexible Packaging, Nederland

–EINDE–

Over Aniken Graphics International

Aniken Graphics International is een joint venture tussen Apex International, een wereldwijde leverancier van anilox- en doseerwalsoplossingen, en Hamillroad Software Limited, een Brits softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in prepress-oplossingen. De joint venture is opgezet om Bellissima Digital Modulated Screening op de reguliere flexografische markt te brengen. www.anikengraphics.com

Over Hamillroad

Hamillroad Software is een wereldwijde leverancier van softwareoplossingen voor de prepress-industrie. Hamillroad-oplossingen helpen klanten tijd en geld te besparen in alle stadia van het drukproces en verbeteren tegelijkertijd de uiteindelijke afdrukkwaliteit.

Hamillroad Software is gespecialiseerd in digitaal gemoduleerde screening en biedt een ongeëvenaarde screeningstechnologie voor lithografische afdrukken (Auraia DMS) en Flexographic (Bellissima DMS).

De FirstPROOF-oplossing stelt gebruikers in staat om fouten te simuleren die kunnen optreden bij het drukken voordat de drukplaten zijn gemaakt. Het helpt gebruikers kostbare tijd en geld te besparen tijdens het prepressproces.

Bovendien werken hun Lightning-plugins samen met de Harlequin RIP om de uitvoersnelheid van TIFF-, PDF- of LEN-bestanden met maximaal 4-10x of meer te verbeteren, waardoor het prepress-screeningproces (RIP-uitvoer) sneller en efficiënter verloopt.

Hamillroad Software heeft  het hoofdkantoor in Cambridge, Verenigd Koninkrijk en partners met wederverkopers en OEM’s over de hele wereld om hun oplossingen te distribueren en te verkopen. Ga voor meer informatie over Hamillroad en de producten naar hun website op www.hamillroad.com

Over Apex

Apex International is een wereldleider op het gebied van rasterwals-, lijmset- en inktdoseerproducten en grafische onderhoudsoplossingen. Met 5 productiefaciliteiten op 4 continenten, een sterke klantenportefeuille in meer dan 80 landen en een high-performance continue verbeteringscultuur, is de waardepropositie van Apex gebaseerd op het ontwikkelen van oplossingen om de complexe uitdagingen van onze klanten in de grafische industrie elke dag het hoofd te bieden. www.aianilox.com

Over Volkers

Volkers werd in 1925 opgericht en biedt ontwerp, artwork, prepress, flexoplaten / sleeves en digitale opslag van verpakkingsgegevens voor retailers, merkeigenaren en drukkerijen. Volkers heeft liefde en passie voor de verpakking die ze maken en voor de klanten die ze van dienst mogen zijn. Meer informatie op www.volkers.nl

©2018 Aniken Graphics International LLP. All rights reserved. All brand names are the property of their respective owners and may or may not be trademarked.

Media Contact:

Danielle Kinsella
Marketing Director
Hamillroad Software Limited
T: +44 (0)1223 257953
E: danielle.kinsella@hamillroad.com
www.hamillroad.com